Att lära sig stressa av

Fick idag brev där det även skriftligt meddelades att min terapeut är långtidssjukskriven. Precis som jag inte visste det. Det känns ju litet ironiskt och bidrar inte nämnvärt till min läkning. Hur som helst bifogades en inbjudan till kurs i acceptans och mindfulness. Gruppträffar med uppdrag att arbeta med på egen hand. Lära sig leva. Acceptera. Uppskatta nuet. Eller acceptera nuet och sluta glo i backspegeln. Vyn där bak ser likadan ut även om man glor varje minut och klandrar sig över redan gjorda handlingar och invanda mönster. Det är dags att skapa hållbara nya mönster. Så, efter att först blixtsnabbt ha dissat kursen stenhårt och skapat inre bilder av Charlie Sheens sessioner i Anger management, läste jag igen på papperet. 

Lära sig att förhålla sig till stress. Att acceptera olika lägen i livet. Mindfulness. Tja, låter ju som vad jag behöver. Värt att gå således. Gå en gång. Känna av. Och sedan, OM, det är hokus pokus och ”dra mig baklänges nu samlas vi i gruppkram”, DÅ kan jag dissa kursen. Det är väl korkat att göra det innan man provat. Bara för att man tycker det är olägligt att terapeuten klappat ihop. Blir ju inte bättre av att bry sig om det. Klappa ihop är ju inget man väljer. Det bara kommer. Vet väl jag. 

Tydligen drabbas både terapeuter, lärare och andra så kallade duktiga. Jag inser att ”min” ankomst annonserats i god tid på mängder av sätt. Men, det gäller ju att förstå annonsen och inte bara köra på. Ärligt talat! Hur korkat är det inte att inse att man glömt hur man tankar bilen. Bestämma sig för att köra ett varv och prova igen för att lura hjärnan. Sedan jobbar man ett halvår till med hjärnsläpp. ”Le och vinka!” Far åt h-e duktiga pingvinjävel! 

Kurs är spännande, säger den Duktiga. Otäckt, tänker Vimsan. Ett djupt andetag och gå en gång. Så, får vi se… Och kanske finns där andra riktigt trevliga människor. Riktiga vanliga människor med goda sidor och brister; terapeuter, lärare och andra…

Annonser

One thought on “Att lära sig stressa av

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s