Inlägget som kom av sig

Tänkte att det var ett tag sedan det skrevs något här, men det är ta mig tusan tomt. Tomt på tankar som går att skriva ner. Tror jag. Fast, det kommer ju ord när jag börjar skriva. Ord. Ord som känns tomma och utan mening. Och så de där innersta tankarna, de där orden som blir för personliga för att formuleras i skrift. De kommer inte ut. Tur det, kanske. Så, då återstår tomheten. Tomt på skärmen, men raka motsatsen i huvudet.
Inga inlägg. Energin läggs på det riktiga livet. IRL. Det som inte går i repris.

Den Duktiga stuvar runt och trycker in tankar, planer och formuleringar i Hjärnkontoret. Vimsan försöker möblera bort dem. Den Duktiga blir extra alert när datum, dead lines, dyker upp i livet. Nu är det i skolans värld vad man kan kalla omdömestider. Datum. Formuleringar. Bedömningar. Tankar. Observationer. Det tar kraft att hålla Duktig på halster. Håll henne kort. Kort som f-n.

Vimsan är som mest tillfreds vid givande stunder när hon får möta en enskild elev och anpassa metod och innehåll för att stötta. Vilken känsla när det bara – voilà! – visar sig att någon lärt sig något marigt. Idag var en dag med många guldstunder. Härligt. Det är intressant att Duktig dyker upp när Vimsan vara borde vara nöjd, klappa sig på axeln och gå hem.

Duktig ställer krav. Så många att det borde finnas ett särskilt återvinningskärl för kasserade krav på returstationen. Å andra sidan vill väl ingen ha mina kasserade gamla krav, de går väl runt och bär på sina egna. Jag kommer arbeta vidare för att den där duktiga ska flytta in i ett annat hjärnkontor. Tveksamt om det lyckas, vi har nog kamperat hela livet ihop. Men, vem vet? Kanske plötsligt, med anpassning och lite stöttning så säger det – voilà! – och balans infinner sig. Ingen kravställande elak inre kritiker. Bara jag. Nöjd och tillfreds. Och duktig utav bara fanken som vanligt, för att jag är sådan. Och stolt över det. För min skull. Inte för andras.

Inlägget som kom av sig blev en liten rörig väv av tankar. Ett ganska värdelöst inlägg. Ord. Ibland är de intressanta och ibland bara, ja, ord… Tedrickande och tv-tittande samtidigt. Inte en smula mindfulness. Har inte en susning vad jag tittat på. Oduktigt. Bra. Over and out. Voilà!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s